online Shopping

Tips när man handlar skor online

När det är dags för nya skor, kanske till våren eller inför höstrusket, finns det många fördelar med att handla dem online. Dels blir ofta priserna betydligt lägre, samtidigt som du får ett större utbud att välja bland.

Men det finns också en rejäl nackdel. Att handla online innebär nämligen att det blir svårt att testa skorna och därmed se hur de passar. För trots att de flesta angivelser om skostorlek stämmer med varandra, så kan olika skotyper innebära olika känsla för bäraren. Dessutom har inte alla skor samma funktioner. Ett par finskor ska antagligen bäras med ett par tumma strumpor, medan du i ett par vinterkängor måste få plats med ett par tjocka sockor.

Det här bör du tänka på innan du köper skor online.

  • Vilken exakt skostorlek har jag? Mät din fot och hitta motsvarande storlek enligt en tabell på nätet.
  • Om du köper engelska eller amerikanska skor mäts skostorlekar enligt helt andra mått. Mät noggrant och titta upp tabeller på nätet.
  • För en del finare skor finns det också angivelser om skons läst, det vill säga tjocklek kring foten. Titta även upp det innan du slår till.
  • Har butiken jag köper från öppet köp? – Det här är naturligtvis väldigt viktigt.

Så, med det här i bagaget kan du börja titta runt efter ett par kängor eller kanske ett par fina inneskor till den lilla julmiddagen i år. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *